Mimari çizimler üzerinde çalışırken kafamızın içinde sıkça geçen bir düşünce, insan dokunuşunu görüntüye nasıl daha fazla getirebileceğimiz. Cevap neredeyse her zaman Photoshop'taki kaplama yöntemine dayanıyor.
Kuşbakışı yani hava perspektifi üzerinde çalışmak açıklayıcı olabilir diye düşündük.. Bu özel çalışma için, ne olacağını görmek için görüntünün hemen hemen her yüzeyine güçlü bir dokuyla vurmak istedik. Bu çalışmamızda birçok alan var. Sonuç, yaşı gösteren kusurlu bir görüntü oluşturduk..
Baz Aldığımız Render
3D ortamdaki kaplama (Texture) önemlidir, ancak dokuların “döşenmesinden” kaçınmak zor olabilir. Çoğunlukla, temel kaplamalarımız düz görünüyor ve dokuda kusur olmadığı anlamına gelen “mükemmel” görünüm sağlar. Bunun nedeni sadece bump haritaları ve doku özellikleriyle yapabileceğimiz çok fazla şey var. Belirli bir noktada, bazen 3D ortamda harcanan zamanlama Photoshop'ta çok daha hızlı yapılabilir. Yıllar boyunca çok fazla illüstrasyon ürettikten sonra, o eşiğin ne olduğunu ve 3D'den çıkıp 2D post işlemeye ne zaman ihtiyacımız olduğunu anladık. Pek çok durumda, doğru görünümü elde etmek için Photoshop'ta iyi bir doku ile birleştirilen 3D modeldede iyi bir dokuya ihtiyacımız var.
Doku Bölgeleri
Bu gösterim için odaklandığımız dört alan vardı: çevreleyen bağlamın çatıları, tasarımımın dokuları, sokaklar ve kaldırımlar / manzara. Bu alanların dördü de birbirinden beslenir ve eğer biri el değmeden kalırsa, bilgisayarın plastik hissi ortaya çıkar ve etki tamamen kaybolur.oldu.
Photoshop'taki resme dokuları uygulamak için asfalt yollardan ve genel dokulardan birkaç görüntü kullandık. Bunlar doğru miktarda çizik, kırık, döküntü ve kusurlara sahiptir ve sokaklar dışındaki alanlarda da kullanılabilir. Çatılarda genelde brüt beton gibi sevimli bir doku kullanmak daha etkileyici diye düşünüyoruz .Opaklığı düşürdük ve bunları beton ve tuğla kaldırımlar olmak üzere uygun yerlere uyguladık.
Bu işlemleri yaparken daha önceki eğitimlerimizde olduğu gibi harmanlama aracını fazlasıyla kullandık. "Multiply" + "Overlay" + "Screen" + "Linear Dodge" gibi harmanlama araçları size yardımcı olacaktır.
Aradaki farkı mukayese edelim..
Yan yana yapılan karşılaştırma, Photoshop'ta biraz doku oluşturmanın ne kadar güçlü olabileceğini ortaya koyuyor. Bu küçük kusurlarda bina, bunun bilgisayar tarafından üretilmiş bir görüntü olmadığını düşünerek gözü kandırmaya başlayacaktır. İnce detaylar kendini gösterirken resmimize ahenk ve değer kazandırmış olmaktadır.
Sonuç...
Dokulandırlmış ve Filtrelenmiş görseller...
Bu son resimde, turuncu renk kaplamalarını kullanarak renkleri sıcak tarafa taşıdık. Resimlerimizin çoğunda olduğu gibi, Renk Efekti kullanarak ayrıntı ve netliği artırabiliyoruz . Perspektif burada çalışır çünkü gözü görüntünün merkezine çeker ve tasarıma daha fazla odaklanmasını sağlayacaktır.
|