Daha önce derslerimizde bahsetmiştik bu konuda. Photoshop kullanarak renkli yan görünüş yaratırken kullandığımız iş akışını açıklayan bir eğitim hazırladık.. Aslında ne kadar detaylı yapılırsa bir okadar güzel sonuçlar alacaksınız. Bizim burada yaptığımız çok hızlı bir çalışma oldu. Gerekli olan beceri açısından adımlar kesinlikle zor değil, kat planı yan görünüşlerinizden yola çıkarak böyle bir çalışma sunum için başarılı olacaktır. Eğitim videomuz, aşağıda özetlenen 6 adımı hızlı bir şekilde açıklamaktadır..
Eğtim videomuz sayfanın en altında bulunmaktadır... İzlemeyi unutmayın...
1. Adım - Plan
Videomuzda, Planı AutoCAD programında çizdikten sonra Photoshop'a aktardık ve planın Photoshop'ta kesilen bölümünü ve dış kısmını doldurduk. Bu, işlemi biraz daha basitleştirmek için yaptık, ancak, daha kesin nihai sonuçlar için bu adımı CAD veya Illustrator uygulamasında çalıştırmanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz. Planlar için çok kolay olacaktır.
2. Adım - Kaplamalar (Textures)
Bu adımda, duvarların ve diğer mimari bölgelerin dokuları eklenir. Yapmanızı önerdiğimiz bir şey, tüm aynı dokuları tek bir katman halinde birleştirmek olacaktır. (farklı odalardaki tüm ahşap dokuları tek katman halinde birleştirmek gibi). Çoğu kez, belirli dokuların tonunu, parlaklığını veya seviyelerini ayarlamalısınız. Katman miktarını en aza indirmek, bu değişiklikleri hızlı bir şekilde yapabilmeniz anlamına gelir.
3. Adım - Arkaplan
Bu adımımız pencerelerden görülebilecek arka plan görselinin eklenmesini içerir. Arka planın dikkat dağıtması ve izleyicilerin dikkatini iç mekânlardan uzaklaştırması çok kolaydır. Bundan kaçınmak için, arka planları daha renkli hale getirme eğiliminde olmak mantıklıdır, bu da bir renk tonuna takılı kaldığımız anlamına gelmektedir. Bu durumda ahşabın sıcak tonlarını nazikçe vurgulamak için maviyi seçtik.
4. Adım - Gölgeler
Bu adım eğitimimizin önemli bir parçasıdır ve derinliklerin yüksekliklere verildiği yerdir. Tavsiyemiz, gölgenin duvarın tavanla buluştuğu veya bir duvarın başka bir duvarla buluştuğu yer gibi bir köşe koşuluna sahip olduğunuz yerlere eklenmelidir. Ayrıca derinlikte bir değişiklik olduğunda, merdiven altında olduğu gibi gölgeler eklenmelidir.
5. Adımımız spot aydınlatma ve vurgulu aydınlatma ekleyerek tamamlanmaktadır. Bu, görselimize sıcaklık katar ve mekanın önemli kısımlarına dikkat çekilmesini sağlar. Işık eklemek için , beyaz ve sarı boya ile boyama yapıyoruz ve katman karışım modunu "overlay" ve "screen" olarak ayarlıyoruz. Aslında bu kadar basit bir çalışma. Işığın gücünü yumuşatmak için katmanı çoğaltabilirsiniz..
6. Adım - İnsanlar
Ölçeklendirilmiş insanlar ve mobilyaların eklenmesine katkıda bulunur. Bu aslında biraz zaman israfı gibi görünsede olması gereken bir durum. Önceden kesilmiş insanlardan oluşan büyük bir kütüphanemiz var ama doğru açılarda mobilya bulmak zor olmaktadır.
Bu aşama uğraş ve zaman isteyen bir bölümdür. Çünkü bu bölüm Photoshop'taki çalışmalarla birçok iç mekânın mahvolduğu yerdir. Eşya ve insan oranlarını kat oranlarıyla ve yükseklikleriyle orantılamanız gerekir. Ne kadar düzenli ve doğru ölçü okadar güzel sonuç...
Aslında bu karar sizin.. Yaptığınız görseli daha iyi sonuç mu? yoksa daha kötü sonuç mu? olacağı sizin elinizde... :)
7. Adım - Ek Kaplama (Bu bölümü yapmak zorunlu değil)
Bu adımı uygulamak tamamen sizin isteğiniz ile alakalıdır. Bu dokulu bir görsel haline getireceği için çalışmalarınız daha dolgun görünecektir. Yani çiğ bir resme bakmaktansa dolgun resim göze daha iyi görünecektir.
Dokulu bir görseli plan altına yerleştirdikten sonra "Overlay" ile karıştırıyoruz.. Hepsi bu...
Eğitim Videosu...
VE SONUÇ...
Görsellerinize kendinize göre efekt vermekten asla kaçınmayın. Bu size tecrübe kazandıracaktır...
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...