Çalışmalarımıza izometrik ekranda değişmeyen ölçü boyutu ile standart çizgi çizimlerine göre biraz daha bilgi veren kat planları yapmak istedik. Planımızı biraz eğik şekilde kullanarak açıklayıcı hale getirecek bir plan hazırladık. Bu yöntem ölçeğe hiçbir şekilde zarar vermez ve kesinlikle planı ve yapıyı bozmaz. yalnız 2d kat planlarından farklı olarak, 2d gibi görünsede aslında izometrik ekranda 3d özelliğindedir.
Eğitimimiz devam ettikçe nasıl yapıldığını daha iyi anlayacaksınız... Ayrıca en alt kısımda eğitim videomuz mevcuttur nasıl yapıldığının mantığını kavramanıza yardımcı olacaktır...
1. Temel Plan ve İşleme
3Ds Max ve V-Ray ile çizgi çalışması
V-Ray ile ortam görünümü...
V-Ray Kil Render... Tek bir material ile veya override mtl ile çözebilirsiniz... (Önceki eğitimlerimizde mevcuttur.)
Yukarda alınan görsellerimizi Photoshop ile yumuşatarak birleştiriyoruz. Üç katlı bir kombine gibi düşünün.
Resmin büyük kısmını derlemek için üç temel resim kullandık. Çizgi çalışması, V-Ray ortam görünümü ve V-Ray'dan bir kil işleme render kullandık. Daha sonra yukarıdaki görüntüyü almak için onları Photoshop'da birleştirdik.
Çizgi çalışması ve AO geçişi, geometri ile neler olduğunu ifade etmede yardımcı olacak detaylar ekler. Daha çok şematik bir görüntü için bu geçişlere kil renderdan daha fazla uğraşmış olduk.
2. Duvar Geçişleri ve Detaylandırma
Bu illüstrasyonun odak noktası kat planı tasarımını tanımlamaktır. Bu nedenle, 3Ds Max ile render alırken veya Photoshop'ta kesilmiş bölümü siyah boya ile boyayabilirsiniz. Amacımız bu görüntüyü çıkarmak olacaktır.
Zemin ile duvar arasında bir kontrast yaratmak için zemini koyu griye boyayabilirsiniz veya render alırken bu detayı ekleyebilirsiniz. Ayrıca biraz doku ve detay vermek için ağaçlarıda eklemiş bulunduk...
3. Biraz Sterçlemek - Sündürmek
Bu noktada, yazı eklemeden önce planımızı eğik hale getirmek için resmi %30 oranında uzattık.
4. Ek Açıklamalar
Yerleşimimizi tamamladıktan sonra teras kısmına ağaç ve çiçekler ekledik. Yazıları " Distort" ile plana uygunh hale getirerek yerleştirdik. Bundan sonrası sizin hayal gücünüzle alakalı bir durum. Efekt ekleme bölümüne geçebiliriz.
5. Plana Efekt Ekleme ve Final
Paftanızı veya planınızı hazırlarken efekt vermekten korkmayın. Dokulu çalışmalar herzaman göze dolgun gelecektir. Aşağıda tamamladığımız görsellerimiz ve tasarımlarımız mevcut. İnceleyerek sizde birşeyleri tamamlayabilirsiniz.
Dolgun ve gösterişli bir pafta için gayet ideal bir sonuç.
Daha farklı sonuçlar için aşağıdaki gibi değişik çalışmalarda yapabilirsiniz. Hayal gücünüze göre planlar yapabilir çalışmalarınıza ekleyebilirsiniz...
Eğitim Videosu...
Herzaman söylemekten kaçınmadığımız bir nokta efekt vermekten korkmayın... Karıştırarak gerekirse öğrenin.. Çünkü doğru efekt vermek görsellerinizi ve tasarımlarınızı tamamlayacaktır.
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...