Araştırma laboratuarımızda konseptlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz ve özellikle tasarımın bazı bölümsel özelliklerine odaklanıyoruz. Bu günlerde zamanımız kısıtlı ve yoğun olduğumuzdan, her zaman her fikrin ayrıntılı modellerini oluşturamayabiliyoruz. Bu durumda ana modelimizden bir bölümü kestik ve bazı fikirleri denemek için Photoshop'ta çalıştık. Temiz ve güzel bir anlatım biçimi oldu. Bu yöntem her zaman keskin çizgilerin bulunduğu bir çalışma ve gölgelendirme açısından her zaman en temiz görüntüleri vermeyebilir, ancak aynı anda hem fikirlerin üzerine çıkıp hem de süreç çalışmamızın bazılarını göstermek için fazlasıyla yeterli.
Çalışmamızda da farkedeceğiniz üzere peyzaj elemanları soyutlanmış ve gölgelendirme basitleştirilmiştir. Renkler aynı zamanda cam, bitki örtüsü, iç mekan vb. Temel unsurları geniş bir şekilde temsil eden diyagramatiktir. Böyle bir çalışma için detaylı bir model gerekli değil ve hatalar boya ve poche ile gizlenebilir.
1. 3D Model
Söylediğimiz gibi, her fikri modellemek için zaman harcamak istemedik. Bu nedenle, sadece bir model kullandık. Render alırken belirli ölçeklerde 3 farklı yerden kesilmiş kesitler çıkarmanız şart...
2. Kesit Bölümü ve Alan
V-Ray'deki malzemeyi geçersiz saydık ve basit bir kil modeli oluşturduk. Daha sonra Photoshop ile zemin yerleştirdik. Kesit Renderımız toplamda 4 adet buraya yerleştirip kalabalık yapmak istemedik.
3. Renklendirme ve Kontürler
Photoshop'ta yaptığımız ilk şey sağ, sol, alt ve üstten modelimiz için ekstra alan açmak oldu yani genişlettik ve modelin kesim alanlarını Farklı bir renk ve siyah boya ile doldurmak oldu. Bu, bölümün okunmasının netleşmesine yardımcı olur ve modeldeki hataları gizleyecektir. Geride kalan kesit dışı bölgeleri ise kırmızı ile gölgelendirme yaparak boyadık.
Renkleri anlatımımıza uygun şekilde kullanmamız gerekir. Ayırt edici özelliği yanı sıra o bölgede bulunan malzeme ile alakalı olarak boyanmalıdır. Böylelikle dikkati direkt olarak renk değil malzemenin ne olduğunuda anlatmış oluruz.
4. Manzarayı Vurgulamak
Kesit diyagramları, kesimde iki seviye bilgi göstermesi içindir. Siyah kesitleri, Açık renkler yapıyı temsil eder. Yeşil ise bitki örtüsünü temsil eder. Bu üç çalışma, bitki örtüsünün mimaride ve çevresinde nasıl aktığını anlatıyor. Muhtemelen daha sonra bu fikirleri tamamen ekleyeceğiz.
5. Renkler Önemli
Bu noktada, malzemenin tanımlanmasına yardımcı olmak ve diyagramın okunmasını açıklığa kavuşturmak için renk tanıtılır. Renklerin nasıl okunur olduğu ile çok fazla ilgilenmedik. Sadece katman kurulumunu yapmamız gerekiyor ve daha sonra bunları değiştirebiliriz. Gökyüzümüzü 4 farklı türde yerleşim sağlamak istiyoruz. Sabah, Öğlen, Akşam ve Gece olarak tanımlamalara devam ediyoruz.
6. Arkaplan ve Ağaçlar
Ağaçları uzun doğrusal öğelere karşı soyutlayan basit bir arka plan ekledik. Arka planın dallarla fazla meşgul olmasını ve bölümden dikkatini dağıtmasını önlemek istedik. Böylelikle yapımız daha fazla dikkat çekmiş olacaktır.
7. Dokular
Photoshop ile tonları ayarladık ve bazı dokuları kapladık. Photoshop'ta çok fazla düzenleme yapıldığından, dokular bazı kusurları gizlemeye ve birçok farklı öğeyi birbirine bağlamaya yardımcı olur. Yukarıda dikey olarak uzattığımız bir çizim dokusu ve bir Photoshop filtresi tarafından üretilen bir gürültü dokusu kullandık. Bunlar görselimize harmanlama modu "Overlay" ile kullanıldığında doygunluk kazandırmış olacaktır.
Sonuç...
Farklı bir kesit çalışmamız ile bir konumuz daha bitmiş oldu. Sizde yapınıza göre uygun renkler ve tasarımlar ile benzer yapıları kolayca çıkarabilirsiniz. Biraz zaman ve emek...
Teşekkürler...
|