Üzerinde çalışmak için güzel bir örnek yaptık ayrıca birazda ileri seviyeye adım atmanız gerektiğini düşünüyoruz.. Sis ve renklendirme gibi büyük sanatsal hareketler, genellikle bu gibi görsellerde olduğu gibi ileriye doğru oluşacaktır. Photoshop'ta dokuların arıtılması, aydınlatma ve çevreye katkıda bulunma gibi pek çok hazırlık yaptık. Bu unsurlar ve bazı ciddi deneyimler, görüntünün nihai havasını üretmeye başlatmaya yardımcı oldu.
Görüntüyü değiştirmeye devam edeceğiz, çoğunlukla renklere odaklanmaya devam edilmesi gerekir. Bu görüntünün oluşturulma şekli nedeniyle, görüntü inanılmaz derecede esnektir ve bir alacakaranlık çekimi veya bir gece çekimi için kolayca manipüle edilebilir.
Ancak biz sabah zamanında kalalım...
En aşağıda videolu anlatımımızda mevcut fakat hızlı geçişler ile birleştirdik sizin için ufak tefek detaylarda yardımcı olabilir...
1- Kompozisyon
Bir mimarlık görselinin çoğu kez gözden kaçırılmış bir unsuruda kompozisyondur.
Bu görüntüyü çalışırken, iskelenin uzunluğunu ve su ile şehir arasındaki ilişkiyi gösterebildiğim kadar projenin kapsamını da yakalamak istedik. Ayrıca, tasarımın topografik unsurlarını da ifade etmek gerekti, böylece kamerayı güvertenin aydınlatmasını görebilmek için olabildiğince suya yakın bir yere getirdik.
Görüntü, ufkun görüntünün 1 / 3'ünde sağa gelecek şekilde konumlandırıldı. Estetiklik için sadece çok az bir miktar göz kararı ile aşağı çektik. Gökyüzünü Photoshop'ta yeniden oluşturmanın daha estetik olacağını düşündük ve gökyüzünede müdahale ettik, Ayrıca rıhtım ve şehir kulelerini olabildiğince çok göstermek istedik, böylece olduğu gibi bırakmaya karar verdik.
2- Temel Render
Burada çok fazla zaman harcamadık fakt V-Ray'da kullandığımız bazı temel ayarları vermek için düşündük. Hazırlanmadan önce, okumaya yardımcı olmak için modeli düzenledik.
Örneğin, gölge oluşturmak için her adımda hafif çıkıntılar eklemek gibi ufak tefek şeyler, iskelenin adım kenarını ve topografyasını gerçekten tanımlamaya yardımcı oldu.
Ayrıca, iskeleye gömülü ışıklar ekledik. Bununla birlikte, ışıkları tatmin edecek şekilde ayarlamak için zamanımız tükendi, işlenen ışıkları bıraktık ve bunun yerine Photoshop'u kullanarak ışıkları boyamaya karar verdik.
Aşağıda arka plan için bir HDRI kullandık. HDRI gökyüzü ve arka plan ile birlikte, yüzeylere çarparak daha güçlü bir ışık elde etmek için ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Bu, temel render görüntülemede ayrıntı ve derinliği çekmeye gerçekten yardımcı olacaktır. Bunun dışında çıktı çözünürlüğünü 6000px X 3000px'e ayarladık...
3- Alfa Değeri
Photoshop'taki ilk adım genellikle arka planın temel dosyadan ayrılmasıyla başlar. Çoğu oluşturma programı, arka planın seçimini daha kolay hale getiren bir alfa kanalı oluşturacaktır. Arka planı kaldırmak, gökyüzü ve arka plan binalarını eklerken daha fazla esneklik sağlar.
4- Arkaplan Dokusu
Ardından, Google görsel bina dokuları bulabilirsiniz. Daha sonra binaları yerleştirmeye başlayabiliriz, Free Transform > Distort seçeneği ile binayı perspektif olarak yerleştirmeliyiz. Çok çeşitli katman karışım modları kullanabiliriz. Ayrıca ışığın gelffiği noktaları aydınlatmayıda unutmamak gerekir..
5- Hafif Beyazlatma - Sisleme
Ekelme yaptığınız bina dokularına sis havası verebilmek için Brush Tool ile hafif bir sisleme yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken ayrı bir layer ile çalışmak herzaman avantaj sağlar...
6- Işıklandırma - Aydınlatma
Pencerelere ışıklandırma ekledik ve bu ışıklandırmalar asimetrik olarak yapıldı. Simetri yapılan ışıklar görsellerde bozulmalara sebep vermektedir.
Aydınlatmaları yerleştirdikten sonra Sis layerini tekrar aktif hale getirebilirsiniz...
7- Alan Derinliği ve İnsanlar
Bir tasarımda ölçeği anlamak için insanlar önemli rol oynar. Bu nedenle, doğru boyutta gösterilmeler çok önemlidir.
İnsanların yüksek çözünürlüklü resimlerini eklemeye başladığımızda düzgün ölçeklendirme için net bir referans gerekir. Bunu sağlamak için 3D çalıştığınız programa insan boyutları ekleyip nerede ne kadar ölçek olacağını belirleyebilirsiniz.
Sahnede ışık az olduğundan, insanların daha çok silüet etkisi olması için kararttık. Bu, parlak renkli giysilerin bozulmasını veya yanlış aydınlatmayı en aza indirir. Yerdeki yansımaları ve gölgeleri unutmamakta çok önemlidir. Bazılarına göre, bu ince bir hareket olabilir, ancak bu, insanları "topraklamak" ve onları görüntünün içine yerleştirmeye yardımcı olur. Gölgeler gündüz sahnelerinde aynı etkiye sahiptir. Gölgeler ya da yansımalar olmadan, insanlar uçuyor gibi görünürler.
Daha önceki bir eğitimimizdede insan ekleme konusuna değinmiştik...
8- Gökyüzü
Mimari çizimler üzerinde çalışırken harcadığımız zaman, gökyüzünün önemini daha çok kavrattırdı bize. Bu genellikle resmi oluşturacak veya bozacaktır. Bu durumda, sisli bir sahnede işe yarayacak ama tasarımdan uzaklaşmayacak bir şey aradık.
Gökyüzü dokularını siyahbeyaz'a alıp, daha sonra taban oluşturmada bulunan mavi tonları toplayan arka plan üzerine yerleştirdik (Overlay). Bu konu hakkındada bir eğitimimiz bulunmaktadır daha önceki konularda... Gökyüzü kenarlarını koyulaştırmanız size görselde derinlik kazandıracaktır.
9- Şimdi Birazda Sis Ekleyelim
Birçok insan için bu bölüm korkutucu olabilir. Aslında yapımı çok kolaydır. Hatırlanması gereken en önemli şey, boyayı yavaşça dokunmak gerekir. Bu, fırça opaklığının% 10'un altına düşmesi anlamına gelir.
Render programları, bir nesnenin kameradan ne kadar uzak olduğuna bağlı olarak bir degrade oluşturan "Z-Depth" adlı bir kanal oluşturabilir. Bu harika bir sonuç verebilir isteğe göre.. Fakat tutarsız bir sis yoğunluğu istersek işte o zaman bu okadar işimize yaramayacaktır.
Z-Depth kanalının sağlayamadığı bir yumuşaklık ararsak bunu el ile sisleyerek yapabiliriz sadece..
Aşağıda gösterilen iki geçiş yaptım. İlk geçiş, şehrin arkasından gelen ışığın parıltılı bir görünüm yaratmasıydı. İkinci geçiş daha yoğun bir sisleme ile kendini gösterdi. Nerede yerleştirildiğini daha iyi açıklamak için sis rengini kırmızıya ve turucuya çevirdik.
10- Renk Değişimi (Color Overlay)
Neredeyse her zaman bir çeşit renk kaplamasıyla bitiyor çalışmalarımız. Renk kaplamaları aynı zamanda hızlı bir şekilde görselin soğumasını veya ısınmasını sağlar...
Resimlerin tüm hissini birkaç saniye içinde değiştirebilmemize yardımcı olur. Bu durumda, sabah erken saatlerde olan bir atmosfer için bu rengi tercih ettik. Ayrıca görüntüyü tamamen doygun hale getirdik. Renkler tamamen sizin tercihinize kalıyor. İstediğiniz resmi istediğiniz hale getirmek çok kısa bir iş yeterki ne istediğinizi düşünün...
Eğitim Videosu:
Belki birgün bu çalışma üzerine farklı yorumlar katıp farklı şekillerde sunabiliriz... İleriki zamanlarda.. Esen Kalın...
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...