Photoshop kullanarak bir bölümün nasıl oluşturulacağını gösteren bir eğitim oluşturmak istedik. Bu eğitim, kısıtlı bir zamanda ve iyi bir görüntüye hızlıca ihtiyaç duyulduğunda avantaj olarak kullanılabilir. Daha önceki eğitimlerimizde kullandığımız yöntemlerimizle bu çalışmayı yapacağız. 3D kesit görüntüsü hazırlamak paftanız için çekici bir görünüm sağlayacaktır.
İş akışını eğitimimizin sonunda bulunan videomuzdan izleyebilirsiniz...
3D Model - Tüm Render
3Ds Max ile hazırladığımız modelimizi, tasarımımıza uygun kamera açısını bulduktan sonra," VRayToon" efekti ile render alıyoruz. Böylelikle kenarlar birleşimler siyah çizgili çıktı alabileceğiz. Bu paftamızın görünüşü için yardımcı olacaktır.
Render alırken tüm ve kesit hali olmak üzere 2 farklı render alıyoruz... Böylelikle paftamız için farklı efektler verebileceğiz.
3D Model - Slice - Kesit Noktası
Şimdi ikinci renderımızı alma aşamasındayız. Modelimizi "Group" yaptıktan sonra, " Modifier " menüsünden modelimize " Slice " komutu ile kesit noktası belirliyoruz.
Kesitimizi koordinata göre yapıya paralel olarak almalıyız.
Kesit alırken görmek istediğimiz alanı ayarladığınızda, tüm alanı görebiliyorsanız render işleminize kamera açınızı bozmadan geçebilirsiniz. İlk ve ikinci render kamera açıları aynı olmalıdır.
Polygon Boşlukları
Slice komutunu kullandığımızda, yapı direkt olarak kesildiği için Polygon araları boş kalacaktır.
Bu boşlukları Photoshop ile dolduruyoruz. Biz pafta tasarımımıza uygun olarak Kırmızı tonunda desenli bir maps ile kapattık. Dilerseniz siz normal rengine uygun olarakta kapatabilirsiniz.
Eskiz (Skatch) Çizgileri
Tasarımımıza eskiz çizgileri ekleyerek hareketli hale getiriyoruz. Eskiz çizgileri bu tür tasarımlarda büyük kurtarıcıdır. Karmaşaya sebebiyet verdiği için doğru kullanıldığında harika sonuçlar verecektir.
Eskiz çizgilerini kağıt üzerinde ayarladıktan sonra scaneer yardımı ile kullanabilirsiniz. Beyaz kalan alanları Photoshopta karıştırıcı olarak "Multiply" seçiyoruz. Böylelikle sadece siyah alanlar kalmaktadır.
İnternette search yaparak kullanabileceğiniz eskiz çalışmalarıda bulmanız mümkün.
Lekeler
Çalışmamıza "Overlay" ve "Soft Light" yardımı ile lekeler ekliyoruz. Bu lekeler çalışmamızı tamamlayacaktır ve dolgunlaştıracaktır.
Dolgunluk için seçeceğiniz görsellerin çok karmaşık ve keskin olmamasına özen gösterin. Böylelikle dikkati direk modeliniz çekebilir.
Farklı Tonlar ve Renkler
Farklı tonlar ve renkler ile paftamızı canlandırıyoruz. Photoshop çalışırken Ctrl + B tuşuna basarak "Balance" ayarları ile renklendirme yapabilirsiniz. Farklı renkler ve efektler deneyebilirsiniz bu tasarımınıza heyecan katacaktır.
Açıklamalar
Tasarımınıza açıklamalar ekleyebilirsiniz. Paftamız böylelikle daha anlaşılabilir hale gelecektir.
Ve Sonuç...
Alttaki son görselimizde dış gönüşün Opacity değerini düşürerek saydam bir efekt verdik. Tasarıma dolgunluk açısından farklılık kattığını farkedebilirsiniz...
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...