Proje portföyünüzü geliştirmek için bu tür çalışmalara biraz daha zaman ayırmak doğru bir tercihtir. Önceki eğitimlerimiz, yerleşimdeki ilk geçiştir ve tasarım ve konsept için bir giriş niteliğinde olacaktır. Peyzaj ile ilişki tasarımın çok önemli bir parçası olduğu için, açılış sayfalarında cesur ve göze çarpan bir görünüm olmasını isteriz. Bu, anasayfanın desatürasyonunu yapmak ve site planının kendisinin rengini ve dokusunu gerçekten oynamak anlamına gelir. Çalışmanızda uydu görüntüsünden yardımlar alabilir ve bu izohipsler üzerinde çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Hızlandırılmış eğitim videomuz sayfanın en altında yer almaktadır, iş ilerleyişinin mantığı için yardımcı olacağını düşünüyoruz.
1. Eskiz Planlama
Bu çizimimiz biraz hayali olan elle çizilmiş bir yapı ve site planıdır. Bu şekilde eskizler ile çalışmanız gelişmeniz açısından iyi olacaktır. Görüntüyü AutoCAD'e aktararak ve uygun boyuta ölçekleyerek başlayabiliriz. Sonra izohips çizgilerini ve hat çalışmasını bir PDF olarak ayrı ayrı kaydediyoruz. Tek bir dosya halinde kaydetmeniz çalışmanızı zorlaştıracağı için ayrı kaydetmek daha doğru olacaktır. Bu bize Photoshop'ta çalışmak için ölçeklenmiş bir temel verecektir.
Eskizlerinizi renklendirebilir üzerinde detay çalışmaları yapabilirsiniz...
2. Dokular
Bazı dokular ve ağaçlara ihtiyacımız olacaktır ve bunları bulmamın en kolay yolu uydu haritalarının ekran görüntüsünü çekmektir. Ayrıca Google veya diğer kaynaklardan ihityacınız olan tüm dokuları bulmanız mümkün. Ayrıca uydu görüntüleri alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biride görselleri Amerika kıtasından almanız olmalıdır. Çünkü Amerika'nın uydu fotoğrafları diğer ülkelere göre daha net ve daha geniştir. Yeryüzüne yakınlaştığınızda detaylar daha yüksek çözünürlüktedir. Buda çalışmalarınız için daha net sonuç vermenize yardımcı olmaktadır. Bu görseller son kompozisyonumuzda kullandığımız dokular.
3. AutoCAD aktarma
Yukarıda da belirtildiği gibi, AutoCAD dış hat çizgi çalışmalarının PDF'siyle başladık. Ayrıca yapı için Max dosyamızda çizdiğimiz modelin üstten yani kuşbakışı görselini kullanmış olduk.
4. Doku Yerleşimi
Saha dokularını yerleştirmeye başlıyoruz. Uydu görüntülerinde çok fazla kahverengi ve kırmızı ton vardı. Bunu, Tonu ayarlayarak ve görüntüleri "renklendirerek" çözdük. izohips ve diğer harita çizgilerini de zemin ile daha fazla kontrast sağlamak için tersine çevirdik. Yani beyaz haline getirdik.
5. Yol ve Ağaçlar
Yolları Google maps kullanarak veya Google görsel arama bölümünden rahatlıkla bulabilirsiniz. Boyutlarına göre yerleşimini Photoshop'ta yapıp yapınıza göre ölçeklendirebilirsiniz.
Daha sonra görselde olduğu gibi ağaçlara geldi. Ağaçlar genellikle topraktan daha koyu olduğu için, katman karışım modunu sadece "Darken" olarak ayarladık. Ağaçları PNG dosya olarak bulabilirseniz kesmek ile çok uğraşmazsınız Çünkü ağaçları keserek çıkarmak gerçekten uğraş ve zaman isteyen bir iştir... ( Ağaçları kesmeyelim ve Doğayı Herzaman Koruyalım ;) )
Ayrıca bu bölümde arabalarıda yol üzerine yerleştirebilirsiniz..
5. Karışım ve SONUÇ
Renk karışımları (Overlay) ile çalışmanızı efektlendirebilirsiniz veya belli bölgelere gölgelendirme ve renk çalışmaları ile görseldeki tasarım kalitenizi artırabilirsiniz...
Daha farklı sonuçlar için aşağıdaki gibi değişik çalışmalarda yapabilirsiniz. Hayal gücünüze göre planlar yapabilir çalışmalarınıza ekleyebilirsiniz...
* Photoshop / Adjustments / Color Lookup ile renk efekti ile renk değişimleri yapabilirsiniz.
* Alttaki son iki örnekte olduğu gibi arazi değişimi ile de farklılık yaratmanız mümkündür.
Eğitim Videosu...
Efektler çalışmalarınızı daha iyi bir noktaya getirecektir sadece ne yaptığınızı bilmeniz yeterli olacaktır...
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...