Olimpik Yüzme Havuzu Projesinin kat planlarını birleştirmeye başladık. Kat planlarını görselleştirmeye gelince, her zaman basit bir yönteme doğru eğildik. Uzun yıllardır, inşaat çizimleri, boyutlar ve mimari sanatla sıvanmış ofislerde çalışıyoruz, şemalarımızın diyagramatik taraftan daha fazla okunmalarını seviyoruz. Bu, basit duvarlı yapı ve mobilya gibi minimal detaylar anlamınada gelir, böylece mekansal ilişkilerin okunmasını hiyerarşik olarak güçlendirilmiş sayarız.
Bu sitede yıllarca uğraşarak birkaç kat planı çizdik ve aslında hepsinin de birbirine benzer bir tarzı var. Duvarlar katı doldurulur ve genellikle arka plana bağlı olarak sayfadaki en koyu veya en açık öğeler olmaktadır. Ayrıca, zemin planının etrafındaki alanın uzantıları arasında ayrım yapmak için arka plan renginin tonlarında ufak bir değişiklik yapmayı da tercih ediyoruz. Son olarak, biraz derinlik vermek ve duvar ile araziyi tanımlamak için hafif bir gölge ekledik.
İş akışını eğitimimizin sonundaki videodan takip edebilirsiniz....
1. AutoCAD çizimimizi aktarma
AutoCAD ile çizim yaptığımız planları Photoshop'a aktardıktan sonra renklerini ayarlıyoruz. Bu tamamen sizin grafiklerde veya tasarımlarınızda kullandığınız tarzınız ile alakalı bir durumdur. Renkler arasında konstrast olması hazırladığınız paftanın okunabilirliğini artıracaktır.
2. Spread Çizgileri
Spread çizgilerini yan görünüşleri göstermek istediğiniz yerlerden ve kesit olarak ayırmak istediğiniz görünüşlere göre ayarlamanız gerekir. Çizgilerin geçtiği yerlerden mantığını esasa alarak AutoCad çizimlerini önceden ayarlamanız gerekir.
Pafta için spreadlerı ayarlarken bölüm kesimlerini kat planları ile birleştirmeyi tercih ettik. İki resim türünü birbiriyle ilişkilendirmek aslında kolay bir fırsat olmaktadır. Yerleşim hakkında daha önce biraz düşünürseniz, bölümler ve kat planları birbiriyle etkileşime girebilir ve aslında her birinin okunabilirliğini artırabilir. Olimpik Yüzme Havuzu yerleşimi, enine kesit kesimlerini zemin planı boyunca kesildikleri yerlere yerleştirdim ve bu ikisi arasında ileri geri göndermeyi kolaylaştırdı. Daha sonra bölüm kesik çizgilerini, katın diğer plana doğru uzanan, yine bölümlerin kesildiği yeri gösteren ve ardından sayfadan çıkan grafiksel bir harekete dönüştürdük.
3. Gölgeler
Plan altlarına vurgu yapabilmek için gölgeler verebilirsiniz. Bu sizin yaptığınız tasarımdaki duruma göre değişir. Bu şekilde verilen gölgeler vurgulamayı artıracağı için pafta okumada kolaylık sağlayacaktır. Photoshop'ta " Blending Opitons " bölümünden gereken gölgeleri ayarlayabilirisiniz...
4. Yazılar ve İşaretler
Yazı ve simgeler tasarımları güçlendiren en önemli unsurları oluşturduğunu düşünüyoruz. Simgeleri ve açıklamaları yerlerinde kullanmalısınız. Çok fazla olmamalıdır gerektiği kadar anlatımı bozmayacak şekilde olmalıdır. Anlatımlarda yeteri kadar açık ve net ifadeler ile tasarımlarınızı tamamlayabilirsiniz. Görseller üzerine yazı yazmayı genelde tercih etmekteyiz. Portföyünüzde grafik hareketlerine dikkatle yaklaşmanız mükemmel sonuçlar doğuracaktır.
5. Doku ve Arkaplan
Bu çalışmamızda arkaplana projenin arazi üzerindeki planı yerleştirmeyi uygun gördük. Bu durum çalışmamızı biraz daha hareketlendirdi. Bu tarz çalışmalarda arkaplana hareket sağlamak için dokular yerleştireceğiz.
Bu dokuları çalışmalarımızda kullanmak gerçekten dolgunluk sağlıyor. Dokuları arkaplanla karıştırarak yani "Overlay" tercihi ile bir bütün haline getirebilirsiniz.
Dokularıda eklediğimize göre son rötuşlarınızı ve eklemelerinizi yapıp çalışmamızı sonlanırabiliriz...
Ve Sonuç...
Arkaplan ve renkler ile oynayarak farklı çalışmalarda çıkarabilirsiniz. Yaptığımız uygulamalar neredeyse heryerde aynı. Bu sebep ile tercihinize göre tasarımları denemeniz gerekir.
Eğitim Videomuz ...
Tüm portföy spread'lerinde olduğu gibi, etkileşim kurmak ve onları projeye çekmeniz gerekir. Bölümleri ve kat planlarını birbirine bağlamak gibi küçük adımlar, her iki çizim türünün daha ilginç ve okunması daha kolay olmasına yardımcı olacaktır. Yayılma boyunca kesilen çizgiler gibi grafik hareketlerini birleştirmek, göz hareketini teşvik eder ve bize hikayenin nasıl anlatılacağı konusunda daha fazla kontrol sağlamama yardımcı olur.
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...