Başlıktan da anlaşılacağı gibi, bu mimari çizim eğitimini Pafta ve Photoshop ilişkisi ile anlatacağız. Geçmişte buna benzer eğitimlerimiz mevcut. aslında buna benzer eğitimler fakat bağlam açısından bu çalışmamız biraz farklı oldu. Ancak bu eğitimde işler biraz farklı ve daha az zamanda yapılmış olacaktır.. Modelin çizgi çalışmasını gölgelendirmeyi oluşturmak için kullanabileceğimi fark edeceğiz. Bu nedenle, işlem son derece kolay ve birkaç dakika içinde yapılabilir.
Her zaman fikirleri ortaya çıkarmak veya düşüncelerimizi tasarım sürecinde mümkün olan en erken zamanda netleştirmek için diyagramları inceleriz ve araştırırız. Aşağıdaki parçalanan şema, tasarım ilerledikçe güncellenmesini kolaylaştıran, neredeyse hiçbir detay veya yapısal eklemlenme olmadan basit bir model üzerinde çalışmaktadır.
Modelimiz hakkında uzun zamandır düşünüyorduk ve x ışını görüntüsünü yapmak istiyorduk. Sonunda zaman bulup makalemize aktarabildik. Görüntünün düzgün okunması konusunda sorun yaşıyorduk çünkü tasarım kendini x-ışını stiline uygun yapmıyor malesef. Daha düz bir model bu tasarım için uygun olacaktır. Fakat biz bu tasarım üzerinde yol alalım.
Birkaç hafta önce "quilling" yani "Kağıt oymacılığı" kavramına rastladık ve portföy amaçlı benzersiz bir mimari örnek oluşturmak için bunu dijital olarak nasıl tercüme edebileceğimizi düşündük. Görüntünün harika bir tarzı var. Bunu Photoshop ve Max yardımı ile nasıl yapabiliriz bununla ilgili biraz çalıştık. Sonuç olarak anlatımda farklılık yakalmış bir pafta oluşturduk.
Üniversite yıllarımızda ve öncesinde sürekli çizimler yaptığımı hatırlıyorum. Nedendir bilmiyorum fakat kendimizi herzaman Photoshop'ta eskiz çalışmaları ile yeniden oluşturmaya çalışırken buluyoruz. Çizimleri yeniden oluşturmak için kullandığımız iş akışının, aslında görüntüyü elde etmeyle benzer bir prosedür izlediğini fark ettik. Bu fikirler insanın zihnini oyalamakta ve geliştirmekte birebir...
Bu eğitim, görüntüleri 3Ds Max''tan Photoshop'a dışa aktararak sanatsal bir karanlık sunum oluşturacaktır. Aslında biraz el çizimi gibi görünsede gece sunumuda diyebiliriz... Hızlı pratik bir tanıtım paftası için ideal bir görüntü... Kaliteyi artırıyor açıkcası...
Haftadan haftaya yoğunluk durumumuza göre birkaç makale veya eğitim yayınlamaya devam ediyoruz. Şu zamanlar işlerimiz biraz yoğunlukta farketmişsinizdir muhtemelen. Maalesef bu, bu web sitesine istediğimiz kadar zaman harcayamadığımız anlamına geliyor. Hiçbir şey göndermemek yerine, iş akışlarımı 3 ila 5 saat içinde baştan sona kadar test eden görüntüler için test etmekteyiz.
Bulanıklaştırma tekniklerini genelde sık sık kullanmıyoruz, ancak bir süre sonra, son vuruş yapılacak gereken bir resimle karşılaşıyoruz. Bu yazımız tanıtılan iç illüstrasyon ile ilgili olmaktadır. Görsel uzun ve dar bir alana bakıyor, tüm çizgiler merkeze yaklaşıyor. Perspektif tam oturmuş vaziyette. Daha önce bazı çalışmalarımızda radyal bulanıklaştırma kullandık, birçok görsel uzmanlarının yaptığını görmüştük ve bizde bu durumda etki etmesini uygun gördük..
Wireframe render ile bu hafta görselimize farklı bir çekicilik yüklemek ile ilgili çalıştık... İç kısım çizgilerin yapıyı detaylandırdığını farketmişsinizdir. Yapının organlarını röntgen cihazı ile görmek gibi düşünebilirsiniz. Efekt ve renkler sunum paftanızı çekici hale getirecektir. Bu geçiş paftaları daha etkileyici hale getiriyor en azından biz öyle düşünüyoruz.
Her defasında, tarz olarak biraz daha soyut olan bir illüstrasyon üretmek için bir zaman gerekiyor. Üzerinde çalışılması en ilgi çekici ve eğlenceli olan soyut illüstrasyonlar üretmeye çalışıyoruz çünkü herşey temelde saklı. Renk paletleri kullanarak daha yaratıcı olabiliriz.
Planlama yaptıktan sonra, yaya yolları oluşturmak ile ilgili birçok soru soran var. Hat çalışmalarını oluşturmak için yapılabilecek birçok yol var. Ancak, pek çok kişi Photoshop'ta kalem aracını kullanmayı bilmeyebilir veya tercih etmez. Fırça aracı takip edeceğimizi söyleyebiliriz farklı bir yol oluşturmak için ise kalem aracını kullanabilirsiniz.
Mimari çizimler üzerinde çalışırken kafamızın içinde sıkça geçen bir düşünce, insan dokunuşunu görüntüye nasıl daha fazla getirebileceğimiz. Cevap neredeyse her zaman Photoshop'taki kaplama yöntemine dayanıyor. Kuşbakışı yani hava perspektifi üzerinde çalışmak açıklayıcı olabilir diye düşündük.. Bu özel çalışma için, ne olacağını görmek için görüntünün hemen hemen her yüzeyine güçlü bir dokuyla vurmak istedik. Bu çalışmamızda birçok alan var. Sonuç, yaşı gösteren kusurlu bir görüntü oluşturduk..
Bu hafta projelerimizden birinin iç görünüm (x-Ray) görselini yayınladık. Bu çalışmamızda “x-ışını” resimlemesi yaptık ve olasılıklar hakkında tabiki biraz heyecanlandık. Ölçeği, tektoniği ve içeriden dışarıya olan ilişkisini ortaya çıkarması nedeniyle bu stillere gerçekten çok dikkat ediyoruz.
Aksonometrik çizimler genelde herzaman ilgimizi çekiyor. Genellikle çok durgun olan sabit cisimlerin kinetik görünüşleri eklenir. Daha da önemlisi, başarılı bir aksonun, sadece tek bir cephe veya dramatik iç mekanların değil, tasarımın tüm öğelerinin net bir şekilde anlaşılmasına bağlı olduğunu gösterir.
Her zaman işe yaramayan renderleri almanın ve bunları portföyler veya kapak sayfalarında kullanılabilecek bir şeye dönüştürmenin yollarından biri olan bir çalışmamız. Sizlere bu tür renderları nasıl poster haline getirebileceğimizi gösterdik. Bu tür efektler için eskiz çalışmalarınızıda kullanabilirsiniz.
Araştırma laboratuarımızda konseptlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz ve özellikle tasarımın bazı bölümsel özelliklerine odaklanıyoruz. Bu günlerde zamanımız kısıtlı ve yoğun olduğumuzdan, her zaman her fikrin ayrıntılı modellerini oluşturamayabiliyoruz. Bu durumda ana modelimizden bir bölümü kestik ve bazı fikirleri denemek için Photoshop'ta çalıştık.
Ara ara soğuk havaları ve kar yağışını özlediğimizde, bir kış sahnesini resimleme geleneği yaptık. Bu hafta kar sahneleriyle ilgili farklı fikir ve teknikleri denemek için iyi bir zaman oldu. Bu akşam oturup, bu illüstrasyonla nasıl baş etmek istediğimize dair net bir planımız yoktu. Amaç, daha önce hiç yapmadığımız bir kar olan bir kışlık site planı oluşturmaktı. Ayrıca “proje portföyünün yükseltilmesi” üzerine son birtakım dokunuşlar yapıyoruz.
Kentsel model, işimizde çizgi çalışması miktarı nedeniyle ayrıntılar ekledik. Bu örnek tarzında önplana çıkarmak istediğimizi kolayca anlamlandırabiliriz. Ayrıca kule cam cephesi ile çevresindeki binaların ızgara delikli açıklıkları arasındaki ilişkiyi de seviyoruz.
3Ds Max veya herhangi bir 3D programı yardımı ile eğik plan iş akışını tanımladık. Bu hafta, yukarıdaki görüntüyü elde etmek için renk ve doku katma yöntemini takip etmek istedik. Pafta hazırlığında size yardımcı olacak bir makale oldu. Yukarıdaki imajı oluşturma adımları bazı hareketler değiştirilebilir, kaldırılabilir, düzeltilebilir ve denenebilir.
Bazen biryerden esinlenerek veya düşünerek birşeyler çıkarma dürtüsüyle hareket ederiz. Bu seferki makalemizde eskizlerle mavi sayfalar oluşturmaya karar verdik. Çizim stilimiz sadece kağıt kullanılarak ne yapabiliriz ana fikriyle çıktı.
Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.
Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...