Bu ay ofiste çok yoğun bir gündü, bu yüzden bu ay web sitesiyle ilgili olmayan birçok işe yetişmemiz gerekti. Kentsel kule modelinin bu resmini bir araya getirmek için az da olsa zaman bulduk.
Kentsel model, işimizde çizgi çalışması miktarı nedeniyle ayrıntılar ekledik. Bu örnek tarzında önplana çıkarmak istediğimizi kolayca anlamlandırabiliriz. Ayrıca kule cam cephesi ile çevresindeki binaların ızgara delikli açıklıkları arasındaki ilişkiyi de seviyoruz.
Çalışmamıza başlamadan önce eski eğitimlerimize gözatmanız sizin için iyi olacaktır. Bu çalışmada kullandığımız yöntemler daha önceki eğitimlerimizde mevcuttur.
* RENDERLARI POSTERİZE ETMEK
* POSTERİZE ÇALIŞMALARI 2
* RETRO RENKLER İLE EĞİK PLAN ÇİZİMİ
İşte Başlıyoruz...
1. İlk adım olarak hazırladığımız renderımızı çıkarıyoruz... Işıklandırması gölgesiz olması anlatım açısından daha çok tercih edilebilir.
- Normal RGB Render
2. Aynı görsel renderımızı birde "Edges Tex" yardımı ile alıyoruz ve dışarı çıkarıyoruz.
Çizgiler siyah arkaplan beyaz olarak çıkarsa Photoshopta renkleri tersine çevirerek bu görüntüyü yakalayabilirsiniz.
3. VrayToon ile aldığımız renderımızıda çıkarıyoruz.
Çizgiler siyah arkaplan beyaz olarak çıkarsa Photoshopta renkleri tersine çevirerek bu görüntüyü yakalayabilirsiniz.
4. Renderımızı Photoshop ile "İmage > Adjustments > Posterize" tıklayıp “Posterize” ayarını 3. seviyeye ayarlanmış şekle getiriyoruz.
5. Tekrar farklı Layerda bulunan renderımızı Photoshop ile "İmage > Adjustments > Posterize" tıklayıp “Posterize” ayarını 5. seviyeye ayarlanmış şekle getiriyoruz.
6. Aşağıdaki görselimizdeki gibi bir renk kutuları ayarlayın. Bu sizin tercih ve çalışmanıza göre değişiklik gösterebilir
7. Görselimiz için hazırladığımız posterize çalışmalarını harmanlayıp üzerine renk kutularımızı getiriyoruz. Karıştırıcı aracından "Soft Light" seçeneği ile aşağıdaki görselimizi yakalıyoruz.
8. Daha sonra "Edges Tex" ve "VrayToon" Renderlarımızıda "Multiply" veya "Screen" ile harmanlıyoruz. Geride kalan bazı bölümleri silme aracı ile hafifletebilirsiniz. Böylelikle ön tarafta vurgulamak istedikleriniz belirginleşecektir.
9. Çizgilerimizi biraz daha önplana çıkardık. Bu şekilde görsel biraz daha hareketlendi.
10. Noktasal bir görsel resmimize doygunluk kazandıracaktır.
11. Katmanlar oluşturarak bu şekilde motiflendirmeler yapıldığında görselimiz doymaya başlamaktadır. arka tarafta bulunan binaları "Edges Tex" render ile koyulaştırdık böylelikle konstrast sağlamış olduk.
Yazılar ve tanıtımlar ekleyerek anlatımımızı tamamlamak üzereyiz.
12. Camlarımızı Render alırken kullandığımız "Vray Light Element" çıktısı yardımı ile koyulaştırıyoruz.
Ve Sonuç...
Birkaç renk ve tonlama ayarından sonra...
Renk bindirimlerimizide tamamladıktan sonra kompozisyonumuz artık sunum için hazır. Buna benzer çalışmalar ile sunumarınızı renklendirmeniz çalıştığınız kişi veya kuruluşlarda size artı kazanç sağlayacaktır. Ne kadar çok detay o kadar güzel sonuç...
Kolay Gelsin...
|