Pixel Art CHIEF sistemimizde yaptığımız ve yayınladığımız içeriklerimizin hepsi mevcuttur, 2015 yılından önceki ve sonraki bütün bilgileri organize ederek düzenlemeye çalıştık, Böylece aradığımız herşeyi bulmak daha kolay ve daha hızlı oldu. Bununla birlikte, anladığımıza göre yeni başlayanlar sitemizi gezmekte zorlanmakta ve nereden başlayacağını bilmiyor olabilirler. Bu sebeple bu konuyu açtık. Bu yazı çok uzun süre önce bitti ve aldığım birçok soru üzerine biraz açıklama yapma girişimimiz oldu. Ayrıca, kullanıcılar hangi teknikler üzerinde yoğunlaşılacağını ve zamanlarını öğrenmek için verimli bir yazı oldu.
Anlatımlarımız, mümkün olan en hızlı sürede en iyi görselleri oluşturmanızı sağlayacak şekilde düzenlendi. Bu en üst düzey görüntüleri profesyonelce üretmek istiyorsanız, bu adımların bir kısmını karıştırıp 3D model ve doku oluşturma ayarları üzerinde fazla durabilirsiniz.
Bununla birlikte, Pixel Art CHIEF, bunu profesyonelce yapmayan ve hızlı ve basitlik arayan öğrenciler ve mimarlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
1. Temel Bilgiler :
Photoshop ile müdahale ettiğiniz sonuçlar renderda aldığınız sonuç ile aynı olup size zaman kazandırır. Başarılı olmak için daha hızlı bir şekilde yineleme ve deneme yapabilirsiniz. İşleme yazılımıyla, mükemmel görüntü ayarları ve görüntülerin başlaması için bekleme süreleri için sonsuz aramaya girmek çok kolaydır. Aşağıdakilerle ilk olarak başlamanızı öneride bulunmak isteriz.
1.1 Photoshop Katmanı Yönetimi
Herhangi bir şeyi başlatmadan önce, bir Photoshop dosyasının kurulumuyla ilgili temel bir fikir edinin. Bu, daha sonra dosyalar büyük ve karmaşık hale geldiğinde size yardımcı olacaktır. Kendinize başağrısı yapacak işlemler çıkarmayın..
* Katman Yönetimi Öğretici
1.2 Peyzaj / Vejetasyon
Peyzaj ve bitki örtüsü vb şeyler en zor işlermlerden birtanesidir. Bu alan için doğru sonucu bulmak uzun sürebilir. Hala denemeler ve yenilikler ile kendimizi geliştirmekteyiz.
* Manzaraya Çim Vb. Eklemek
* Manzara Çalışması - Nesneler
* Tekrarlayan Ağaçlardan Kaçınılması
* Su Yansımaları Eğitimi
1.3 Kişiler
Hemen hemen her görsel çizimde insanlar olacak ve bu 3D yazılımın bile hâlâ çok iyi durumda olmadığı bir şey. Bu nedenle, Photoshop'ta insanları ekleme konusunda usta olmak ve farklı aydınlatma durumlarının nasıl yürüttüldüğünü bilmek önemlidir.
* İnsanlar ve Gölgeler
1.4 Gökyüzü
Gökyüzü çoğu zaman resmin büyük bir bölümünü alır ve görselin tonunu belirler. Bunları doğru aldığınızdan emin olmalısınız.
* Gökyüzü Görsel Etkisi
2. ATMOSFER :
Photoshop'un temelleri hakkında iyi bir kavrayışa sahip olduğunuzda, o zaman atmosfer öncelik haline gelmiş olacaktır. Bir sonraki öğretim serisi, teknik olarak basittir ve uygulanması çok hızlıdır. Basit, görüntüye hayat vermek için uzun bir yol kat edilmelidir.
2.1 Renk Tabakası
Üzerinde çalıştığımız hemen hemen her resimde renk yerpaylaşımı kullanıyoruz. Kullanıcılar aşırı miktarda renk kullanıyor ancak küçük bir miktar bile görüntünün ruh halini ayarlamak için uzun bir yol kat ettirmektedir.
* Renk Yerleştirme (Overlay)
2.2 Atmosferik Sis
Bu, insanların görmezden gelebileceğini düşündüğüm ve görüntünün ruh halini tam olarak elde etmek için çok eğlendiğim birşeydir. Bu çok hızlı teknik, bir görüntüye bir ton derinlik kazandırıyor.
* Sis ve Derinlik
* Sisli İskele Mimari Yapı
2.3 Seviyeleri ayarlama
Bazen, bir görüntünün eksik olması seviyelerin ayarlanması içindir. Bu, kontrastı ayarlamakla aynıdır, ancak daha fazla kontrol sağlar.
* Konstrast Seviyesi Ayarlama
2.4 Görüntü Yumuşatma
Yukarıdaki adımları atladıktan sonra, görselde hala bir şeyler eksikse, bu tekniği deneyin. Yalnızca birkaç saniye sürer ve aradığın şey olabilir.
* Yumuşak Etkiler
3. 3D Görüntü Oluşturma :
Bir sonraki görselleştirme seviyesine geçmek için, bazı işleme temellerini öğrenmeniz gerekiyor. V-Ray gibi render yazılımı, daha gerçekçi bir ışıklandırma koşulları üretmek için 3D modelleri alır ve etraflarında ışığı dağıtır. Bununla birlikte, yazılım oluşturma hakkında her şeyi bilmek gerekli değildir. Bunun yerine, onu olabildiğince hızlı bir şekilde Photoshop'a girebilmeniz için iyi bir temel görsel oluşturmaya çalışıyoruz. Daha sonra bunu profesyonelce yapmaya karar verdiğinizde, ayarları derinleştirebilirsiniz. Şimdilik, iç mekan, dış mekan, karanlık / gece sahneleri ve bulutlu gün manzaraları gibi birkaç farklı ışık koşulunun nasıl oluşturulacağını öğrenebilirz.
3.1 Kil Modeli (Materyalsiz model)
Bu render'lerin en temelidir. Kil modeli oluşturma materyali olmayan bir işleme biçimidir. Kil modeli render'lerini her zaman kullanıyoruz çünkü bunlar hızlı ve şemaları harikadır. Çoğu hazırlama yazılımında, tüm materyalleri basit bir gri dokuyla değiştirmenize izin verecek "materyal geçersiz kılma" adı verilen bir seçenek bulunur.
3.2 Basit Tabanlı Çizimler: V-Ray
Bizim seçtiğimiz yazılım v-ray'dir.. Kutudan çıkarılamayacak kadar basit ve 3Ds Max ve Sketchup'la mükemmel şekilde bütünleşebilen birçok gelişmiş özelliklere sahip.
* V-Ray Temel Ayarları (Genel Ayarlar Sekmesi)
4. Işıkların Photoshop İle Kontrol Edilmesi :
Yapmak istediğiniz sonucu render ile karşılayamıyorsanız işte o zaman Photoshop'tan anlamanız gerekir. Bu birçok kez olacak sizin için gerekli olacaktır. Sahip olduğunuz değerli bilgilerden, özellikle de ertesi gün sunumunuz var ise işte sizi kurtaracak tek değerli program budur.
4.1 PS Ortam Tıkanıklığı
Basitçe söylemek gerekirse, bu terim geometrinin buluştuğu köşelerde gölgeler eklemeye atıfta bulunmaktadır. Bu konsepti anlayarak, her ikisinden de eksik olan bir görüntüye derinlik ve gerçekçilik katabilirsiniz. İşlenmemiş diyagramlarda veya model resim ihracatında da kullanılabilir.
* PS Ambient Occlusion Tutorial
4.2 PS Pencere Işığı
Bir işleme programında tonlarca ışık kaynağı eklemek çok fazla kaynak harcayabilir. Genellikle Photoshop'ta ışığı boyamak daha hızlı olacaktır.
* Pencere Işık Öğreticisi
* PS Gece Sahne Eğitimi
Hızlı Bilgiler :
İş akışı ve en çok aldığımız sorular ile ilgili hızlı yapabileceğiniz bilgilerimizi öğrenin.
Modelleme: 3DS Max
Modellemem için 3Ds Max kullanıyoruz. Rhino, sketchup, Revit, Form Z'yi kullandım, ancak daima 3Ds Max'e geri döndüm. Ben görselliğinden dolayı tercih ederim. Ayrıca, herkes tarafından öğrenilebilen evrensel bir yazılım gibi görünüyor. Dünya çapında çalıştığım müşterilerin çoğunluğu ya 3Ds Max veya sketchup ile çalışıyor veya programı tanıyorlar.
Gösterim: V-Ray
Vray kullanımı kolay veya öğenebileceğiniz bir programdır. Vray ile başladık ve devam etmekteyiz. Bunun yanısıra daha farklı programlarda kullandık fakat tekrar kullanım kolaylığı sebebi ile vray e geri dönüş yaptık
Son İşlem: Photoshop
Tüm düzenleme ve post production işleme için, Photoshop kullanıyorum. Photoshop adı üzerinde harika bir program. Bu program kullanımı kolay ve yaptığınız herşeyde destek sağlamaktadır.
Çözüm
Bu, ihtiyaçlara ve nasıl görüntüleneceğine göre değişebilir. Okulda, resimlerin çoğum 2.000 px genişliğindeydi, ancak bu birkaç yıl önceydi. Zamanlar değişti ve donanımlar da değişti. Bugün, şu anda 4,500 piksel ila 5,500 piksel genişlikte render yapıyorum. Sanırım öğrenciler için, donanım sınırlamaları nedeniyle 3.000 piksel ile 4.000 piksel arasında olması hedeflenecek iyi bir boyut olacaktır. Web sitem için geçen yıl yapılan tüm görüntüler dizüstü bilgisayarımda 4,500 piksel veya daha yüksek bir seviyede oluşturuldu.
Zaman
Çalışma sürelerini yaklaşık 3 ila 4 saat (dizüstü bilgisayarımı kullanarak) sürdürmeye çalışıyorum. Yer Değiştirme haritalarını kullanmadığınız ve gerçekten yüksek oluşturma ayarlarınız varsa, bunu gerçekleştirmek kolaydır. Bir kere Photoshop'ta, genellikle 4 ila 6 saat arasında harcama yaparım. Buna insanlar, ağaçlar, yer düzlemi, gökyüzü ve ışık efektleri eklemek de dahildir.
Cevapsız bir şey veya varsa sorularınız varsa, bana hakkımdaki sayfamdan bir e-posta gönderin veya bir yorum yapın. Bunu, özellikle hızlı bilgiler bölümünde, zamanla büyüyecek ve değişecek değişen bir belge olarak görüyorum.
|