Wireframe render ile bu hafta görselimize farklı bir çekicilik yüklemek ile ilgili çalıştık... İç kısım çizgilerin yapıyı detaylandırdığını farketmişsinizdir. Yapının organlarını röntgen cihazı ile görmek gibi düşünebilirsiniz. Efekt ve renkler sunum paftanızı çekici hale getirecektir. Bu geçiş paftaları daha etkileyici hale getiriyor en azından biz öyle düşünüyoruz.
1. Başlamak için, aşağıdaki gibi bir yapıyı 3Ds Max veya başka bir 3D yazılımından dışa aktarın. Materyal yapılarını basitçe verin ve işleme başlayın. Ayrıca VrayToon, Wireframe render ve ExtraTex elementi ile render almalısınız.
- Normal RGB Render
- Wireframe Render
2. Alpha kanalı ile arkaplanı temizledik. Arkaplanı temizlerken detaylı yapabilirseniz beyaz çizgiler daha sonra karşınıza çıkmayacaktır.
3. Shadow kanalı ile gölgeleri seçip diğer kısımları sildik. Ayrıca "Magic Tool" ile seçerek temizleyebilirsiniz Gölge tonunu ekleyeceğimiz görsele göre revize edeceğiz.
4. Arkaplan ve gölge layerlarını aktif hale alıp, Background bölümünü beyaz ile daha görünür hale getirdik. Wireframe Renderımızı üzerine sürükleyip bıraktıktan sonra Photoshop harmanlayıcı katmanımızı "Multiply" olarak ayarlıyoruz. Böylelikle beyaz yerler kaybolacak sadece siyah detay çizgileri kalacaktır.
5. Şimdi ise Vray Toon ile aldığımız efektli renderımızı üzerine ekleyip "Multiply" ile harmanlıyoruz.
6. Görsel hazırlıklarımızı yaptıktan sonra Layerlarımızı komple seçip kompozisyonumuzu nasıl tamamlamak istiyorsak ona göre büyütüp kaydırıyoruz. Kompozisyon oluştururken öncelikle ne yapacağınızı önceden düşünmeniz daha güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
7. Alt yapıya yani yeryüzü kısmına çimler ekledik. Çim ebatlarını uzaklıktan dolayı küçülterek eklemelisiniz. Ayrıca ufuk çizgisi üzerine çok renkli olmayak bulutlar ekleyebilirsiniz. Burada önemli olan yapının ön planda olması gerekmektedir.
8. Arkaplana daha önceki eğitimlerimizden örnek alarak sisleme yapabilirsiniz. Bu eğitimimiz temel eğitimler bölümümüzde mevcut olmaktadır. Çim renkleri ve gökyüzü renklerini biraz soldurarak yapımızı dahada ön plana çıkarıyoruz.
9. Bu işlemden sonra yapımızın arkaplanını Wireframe render a zarar vermeden hafif silgi ile stemizliyoruz. Bu işlem ile arkaplandan ön plana doğru geçiş sağlamış olacağız. Aynı şekilde wireframe renderımızıda ön plandan hafifletiyoruz ki karışıklık olmasın. Gölge çizgilerini ise çimen şeklinde olan bir silgi ile keskinliklerini alıyoruz. Böylelikle dokulu bir yapı elde ediyoruz.
10. Arkaplanı Ağaçlarla donatabilirsiniz. Bu tasarım tercihinize kalmış bir durumdur. Ağaç renklerini soldurarak ekleyin ve sisleme yapın. Böylelikle hem dikkat çekmeyecek uzakta görünecek hemde çalışmanız daha dolgun hale gelecektir.
11. Üst tarafa minik insanlar ekleyebilir bir espiri oluşturabilirsiniz.
12. Alt bölüme bir patika yol arkaplana kuşlar ve elektrik drekleri ile dolgunlaştırmaya devam edebilirsiniz.
13. "Overlay" Harmanlaştırıcı aracı ile görselinizin üzerine dokular atarak dolgunluk sağlayabilirsiniz. Ayrıca çimlere koyuluk ve açıklık vererek daha fazla detaylandırma yapabilrsiniz.
Ve Sonuç...
Görselinize renkler, çizgiler, çiçekler, böcekler, gökyüzü vs. vs. eklentiler yapmaktan çekinmeyin. Kendinize tarz bulun ve bu yönde ilerleyin. Tasarım yapmaktan çekinmeyin. Bu eğitim makalemiz iş akışının ilerleyişini göstermektedir. Detayları daha önceki temel eğitimlerimizde kullandıklarımızdan farklı değildir.
Kolay Gelsin...
|